Categories
INTERREG Baltic Sea Region Change(K)now Yleinen

Ruokapakkausten Kiertotalous – vaatimukset ja ratkaisut

Tervetuloa työpajaan, jossa pureudutaan ruokapakkausten kiertotalouden ratkaisuihin ammattikeittiöiden näkökulmasta. Työpajassa kuulet ajankohtaista tietoa ruokapakkausten ympäristövaikutuksista, EU:n uudesta pakkaus- ja pakkausjäteasetuksesta sekä käytännön kokemuksia ruokapalveluiden pakkausratkaisuista. Lisäksi pääset osallistumaan keskusteluun ja verkostoitumaan muiden alan toimijoiden kanssa.

Työpaja järjestetään 27.8.2025 klo 13:00 – 16:00 Lahdessa.

Ohjelmassa

  • Asiantuntija-alustuksia mm. EU-sääntelystä ja pakkausten ympäristövaikutuksista.
  • Kokemuksia ruokapalveluiden käytännöistä ja kiertotalousratkaisuista.
  • Keskustelua ja verkostoitumista elintarvikeketjun toimijoiden kesken.

Varmistuneet puheenvuorot:

  • Pakkausten merkitys ja ympäristövaikutusten vertailun tilanne
    Juha-Matti Katajajuuri, ryhmäpäällikkö, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
  • Kiertotalouden mukaiset pakkausratkaisut ruokapalveluille – mitä tuleva sääntely edellyttää ja miten siihen voidaan vastata?
    Eija Jokela, kehityspäällikkö, Suomen Pakkaustuottajat Oy

Tarkempi ohjelma julkaistaan elokuun alussa.

Ilmoittautuminen

Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi ajoissa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.8.2025 tämän linkin kautta. Työpaja on suunnattu ruokapalveluiden, tavarantoimittajien ja elintarviketeollisuuden edustajille sekä kuntien hankinnoista vastaaville.

Tilaisuuden järjestää Päijät-Hämeen liitto ja Interreg Baltic Sea Region rahoittama Change(K)now! -hanke, jonka tavoitteena on asennemuutos kertakäyttöisistä ruoan pakkaus- ja jakeluratkaisuista kohti kestokäyttöä ja kiertotaloutta.

Lisätietoja: Johanna Snell, johanna.snell(a)paijat-hame.fi

Acknowledgement

Change(K)now! project is co-funded by Interreg Baltic Sea Region. The project’s main objective is a mindset change from single-use to circular or multiple-use of food delivery systems in cities and residents of the Baltic Sea Region.

Leave a comment