Categories
CITIES2030 Food Waste Horizon2020-CITIES2030 Yleinen

Biojätteen keräyksen ja käsittelyn operaattorit Suomessa

Suomen Tilastokeskuksen data kertoo että erilliskerätyn biojätteen merkittävin käsittelytapa on kompostointi ja mädätys. Suomessa käsitellään vuosittain n. 400 000 tonnia biojätettä sillä menetelmällä. Kotitalouksista kerätystä sekajätteestä n. 40 % on biojätettä.

Kuka prosessoi biojätteen Suomessa?

Vuosittain Suomen kunnissa kerätään ja prosessoidaan biojätettä lähes 500 000 tonnia. Kuinka monta toimijaa kerää ja käsittelee biojätettä? Mitä nämä toimijat ovat? Missä kunnissa nämä toimijat operoivat? Kuka ohjaa ja hallinnoi biojätteen käsittelyä? Millaiset ohjeistukset eri kunnissa on annettu biojätteen keräämiseen ja käsittelyyn? Millainen tilkkutäkki on suomalainen kunnissa toteutettava biojätteen käsittely?

Monta kysymystä, mutta vastauksen saaminen olikin vaikeaa. Tiedot ovat vaikeasti avoimista lähteistä löydettävissä. Tästä syystä Smart & Lean Hub Oy investoi aikaa siihen että keräsi tiedon, muodosti tietokannan ja visualisoi tuloksen PowerBi alustalla.

Ylläolevat karttakuvat ovat ruutukaappauksia uudesta karttapohjaisesta visualisoinnista, jonka Smart & Lean Hub Oy toteutti Power Bi alustalla.

Testaa Power Bi visualisointia : https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiMTJiYTViMjktMTk4Zi00ODkxLTgyZWUtYmQ4ZjQ1NTQ2ODIwIiwidCI6ImM4NTBmZTljLWI0NmMtNGIyZC1iODYzLTAxZmEyYTg5ODA2OCIsImMiOjh9&pageName=ReportSection


Tämä työ kuuluu Cities2030 hankkeeseen, jota rahoittaa Euroopan Komission Horizon2020 ohjelma. Projekti numero on 101000640.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s